Ny stekt brød :-)

Nystekt brød til frokost med brunost er ikke dumt 🙂

Oppskrift :

50 g smør

5 dl vann

3 dl grov, sammalt rug

3 dl havregryn

50 g gjær

2 dl melk, gjerne sur ev. yoghurt naturell

2 ss sirup eller honning

1 ss salt

10 dl hvetemel

2 dl helkorn

2 ss linfrø

Jeg har alt sammen i kjøkkenmaskin å elter deigen sammen der. Lar deigen heve til det doble og elter den sammen . Fyller formene med deig og dekker til med plast før jeg sette dem i kjøleskapet over natten.

Setter på ovnen på 200 grader med det sammen jeg spretter ut av senga 🙂 Tar brødene ut fra kjøleskapet og strør med mel, havregryn og linfrø mens ovnen v armes opp 🙂

Stekes i 30-40 min til de er sprø , gyllene og har en hul lyd når du banker i det.


Da er det bare å la de bli litt kalde så man kan ta seg noen skiver.

Er ikke så veldig glad  brun ost, men på nystekt brød og vaffel må det til 🙂

xoxo Jacqueline

6 kommentarer

Siste innlegg