Nystekt brød til frokost med brunost er ikke dumt 🙂
Oppskrift :
50 g smør
5 dl vann
3 dl grov, sammalt rug
3 dl havregryn
50 g gjær
2 dl melk, gjerne sur ev. yoghurt naturell
2 ss sirup eller honning
1 ss salt
10 dl hvetemel
2 dl helkorn
2 ss linfrø
Jeg har alt sammen i kjøkkenmaskin å elter deigen sammen der. Lar deigen heve til det doble og elter den sammen . Fyller formene med deig og dekker til med plast før jeg sette dem i kjøleskapet over natten.
Setter på ovnen på 200 grader med det sammen jeg spretter ut av senga 🙂 Tar brødene ut fra kjøleskapet og strør med mel, havregryn og linfrø mens ovnen v armes opp 🙂
Stekes i 30-40 min til de er sprø , gyllene og har en hul lyd når du banker i det.
Da er det bare å la de bli litt kalde så man kan ta seg noen skiver.
Er ikke så veldig glad brun ost, men på nystekt brød og vaffel må det til 🙂
xoxo Jacqueline
Nystekt brød smaker alltid godt 🙂
Ååh, nystekt brød med brunost er seriøst det jeg savner mest her nede i Danmark 🙂 Det ser lekkert ut!
Dette så kjempe godt ut 🙂 (Ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)
Pernille: Ja og dette er en grei måte ha få det til frokost 🙂
Paula: Ja de er vel ikke så store på brunost der 🙂
lisarorvik: Takk takk 🙂