Middag for to så da dykker man ned i fryseren å ser hva man finner der, to andelår fant jeg. Da er det bare å se hva man skal gjøre med dem da. Nykål og poteter ja da er det bare å sette i gang da.
Marinade til andelårene:
- 2 ss olje
- 2 ss soyasaus
- 2 fedd hakket hvitløk
- 1 ss hakket ingefær
Legg lårene i en pose sammen med marinaden. Knyt igjen og gnu inn marinaden i lårene, la ligge i en time.
Stek skinnsiden i 3 min, snu og stek videre i 2 min.
Sett inn i ovnen på 150 grader i ca 1 time. La hvile i 5 min før servering.
Del potetene i to og kutt dem i 1-2 cm tykke skiver. Kok i 5 min, hell av vannet og la potetene kjølnes ned.
Stek potetene med 2-3 ss andefett sammen med salt og pepper til de får farge. Sett de i ovnen sammen med lårene til resten er klart til servering.
Til nykålen trenger du :
- 2 ss andefett
- 1 nykål
- 1 purreløk delt på mitten så i 3 cm langebiter.
- 2 ss soyasus
- 2 ss sesamfrø
- 1 ts haket ingefær
- salt og papper
Varm andefettet i en panne. Del kålen i passe biter å legg den i pannen. Tilsett de øvrige ingrediensene, sett på middels varme i 4-5 min. Rør om underveis.
Bare og legge opp og nyte 🙂
xoxo Jacqueline
Mmm, dette så veldig godt ut 🙂
Pernille: Tusen takk for det Pernille 🙂