Det er blitt en tradisjon med hamburger 4 juli her i huset, men det er alltid en slager 🙂 Og den må jo lages fra bunnen av.
Hamburger brød er enkelt å lage selv og blir kjempe gode.
Oppskriften :
Oppskrift på Hamburgerbrød :
- 14 dl hvetemel
- 1 pose tørrgjær
- 5 dl melk
- 4 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 2 st sukker
- 50 g smør smeltet
- 1 egg til pensling
Her bruker jeg kjøkkenmaskin og elter alt sammen. Bruk god tid på hevingen da blir de luftige og fine. Stekes på 200 grader i ca 8-10 min. Hvorfor ikke lage dobbel porsjon når man først er i gang. Halvsteke noen å putte i fryseren da er det jo bare og plukke opp og steke litt på når man har dårlig tid 🙂
Oppskrift på Hamburger :
- 500 g kjøttdeig med lite fett
- 1 egg
- Salt og pepper
- 4 dråper Tabasco
- 4 dråper Worchestersaus
Bland alt godt sammen, men ikke så deigen blir for seig.
Oppskrift på tempura røre til løken:
- 1 dl is vann
- 70 g hvetemel
- 30 g maizena
- 0,5 st bakepulver
- 1 liten eggeplomme
Rør alt sammen til en røre som løkringene dyppes i rett før de legges i den varme frityrgryten.
xoxo Jacqueline