Suksessterte

Mor er glad i kaker med nøtter i så suksessterte er noe som faller i smak. Den er jo også enkel å lage.

Du trenger :

  • 4 eggehviter
  • 150 g melis
  • 150 g grovmalte mandler


 

Suksesskrem :

  • 1 dl kremfløte
  • 125g sukker
  • 4 eggeplommer
  • 1 vaniljestang
  • 150 g smør

Slik gjør du

  1. Sett på stekeovnen på 175 °C.

    Til denne oppskriften på suksessterte, trenger du en rund kakeform på 24 cm i diameter.

  2. Visp eggehviter stive. Bland forsiktig i grovmalte mandler blandet med melis. Ha massen i smurt form og stek kakebunnen nederst i ovnen i 35-40 minutter.

  3. Avkjøl kakebunnen før den tas ut av formen.

Suksesskrem:

  1. Splitt vaniljestang med en kniv og skrap ut frøene.

  2. Ha fløte, sukker, vaniljefrø og eggeplomme i en kjele og varm opp på middels varme. Rør godt helt til det får en tykk konsistens, dette tar 5-10 minutter. Avkjøl litt og rør inn smør.

  3. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den stivner. Fordel kremen over kaken og dryss over mandler.

Du kan også lage en enklere krem slik

  • 200 g smør
  • 200 g melis
  • 2 eggeplommer
  • 2 ts vaniljesukker
  1. Smelt smøret i en kjele over middels varme
  2. Pisk inn melis, vaniljesukker og eggeplomme i smøret.
  3. Avkjøl og fordel kremen over kaken

xoxo Jacqueline

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg