Mandelkjernepudding med bjørnebærkoli

Kom plutselig på at mandelkjernepudding var et godt minne fra bardomen. Noe jeg tror ikke mine barn har smakt før, så det måtte mor gjøre noe med 🙂

For å lage mandelkernepudding trenger du :

  • 2 egg
  • 75 g mandler
  • 6 gelatinplater
  • 5 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 75 g maizena
  • 1 dl sukker
  • 3 – 4 dråper mandelessens
  1. Skåld mandlene
  2. leg gelatinplatene i bløt i kaldt vann
  3. Bland melk, fløte og maizena i en kjele. Kok opp blandingen, rør godt hele tiden til den tykner. Slå ned varmen og ha i sukkeret, la den små koke noen min. Husk å røre hele tiden !
  4. Ta kjelen av varmen. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn ene ette en i den varme blandingen.
  5. Visp egget lett sammen, ha det i sammen med grovhakkede mandler og mandelessens.
  6. Ha blandinger over i glass

Mor så at de første bjørnebærene var modnet, så da var det ut i hagen for å plukke 🙂

Det ble 500 g bær som jeg puttet i en kjele sammen med saften fra en lime og 2 ss sukker og kok opp og har i 1 ss mazena blandet med litt  vann.


Presser det så gjennom en sil, og avkjøler litt før jeg har den på toppen av mandelkjernepuddingen .

En liten tur innom kjøleskapet, så er det bare å kose seg 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg