Suffle er en slager her i huset, aller er veldig glade i det. Suffle er ikke så vanskelig å lage som mange tror, så det er verd å prøve 🙂
Til 4-5 stykker trenger du :
- 5 dl melk
- 2 dl hvetemel
- 100 g smør
- salt og pepper
- ca 0,5 ts revet muskatnøtt
- 6 egg
- 150 g revet ost
- 5-6 sopp i skiver
- 1 boks bogskinke i srtimler
Pisk mel og melk sammen i en gryte. Kok opp, og tilsett smøret litt og litt under omrøring. Ha i krydder, og ta gryten av varmen.
Rør inn eggeplommene en og en av gangen. Tilsett ost, sopp og skinke.
Stivpisk eggehviten og skjær den inn i suflemassen. Hell i godt smurte former med rette kanter, jeg bruker 2 stk til denne porsjonen. Fyll formen 34 full, det må være plass til at suflen hever seg.
Stek sufflen på 180 grader i 35-40 min.
Ta sufflen ut av ovnen å server den straks.
En god salat og brød smaker godt til 🙂
xoxo Jacqueline
2 kommentarer
Så veldig godt ut 🙂
Sofie Caroline Nilsen: Tusen takk for det 🙂 her i huset er de kjempe glad i det 🙂
Ha en super helg 🙂