Elena hadde ytret et ønske om Pekingand før hun dro til far, så nå som hun er tilbake så måtte hun jo få det.
Til ca 6 porsjoner trenger du en and på ca 2 kg.
Tørk av anden og legg den til tørk over natten, den kan også tørkes med føner eler i kald ovn med vifte på. Skinnet skal være tøtt og nesten litt gjennomsiktig.
Bland marinaden. Pass på med soya, den kan gjøre marinaden for salt. Sett ovnen på 160 grad
0,5 | dl | kinesisk soya |
0,5 | dl | risbrennevin (sake) eller tørr sherry |
5 | ss | flytende (akacie)honning |
1 | dl | sesam eller peanøtteolje |
1 | ts | støtt ingefær |
Legg anden på risten over langpannen med skinnsiden nedover, bredt helt ut. Pensle innersiden med marinaden og la anden steke 30 minutter. Vend den og pensle skinnsiden og stek ytterlige 30 minutter. Pensle den av og til. Sett varmen opp til 220 grader. Pensle igjen og brun anden, til den er rødbrun, ca. 20 minutter. Demp evt. for varmen de siste 5 minutter hvis den tar for mye farve. Saus :
| |||||||||||
Hell skyen fra langpannen opp i en gryte. Tilsett 1 dl. vann, la det koke opp, skum fettet av og smak til med soya og sukker. Pannekaker : Rull deigen ut på et melet bord. Den skal være ca. 1/2 cm. tykk. Stikk ut cirkler på ca. 6 cm. (et glass kan brukes). Pensle halvdelen av dem med olje og legg dem ovenpå de upenslede cirkler. Rull de sammenlagte cirkler til pannekaker på ca. 15 cm. i diameter. Stek dem på en tørr hed panne i ca. 1 minut på hver side. (Hold dem evt. varme i ovnen for åpen ovndør). Del pannekakene og stenk dem med soya straks før de spises. Servering : Elena ble strålende fornøyd, og da blir mor glad xoxo Jacqueline | |||||||||||
|
|
|