Christer gode eplekake

Det er høst og det er eplekaketid. Så da lager mor en eplekake som faller veldig godt i smak i dette huset. På oppskriften til Christer Rødseth som blir serve rt på Fjøla i Oslo.

Jeg starter med karamellsausen mens ovnen varmer opp.

  • 100 g sukker
  • 1 dl kremfløte.
  • 2,5 ss meieri smør
  • 1 klype maldonsalt

Smelt sukker på lav varme. karamellen skal ikke bli for mørk.

Rør inn smør før du har i fløte. det kan være lurt å koke opp fløten før den has i karamellen, da temperaturforskjellen kan medføre meget varm damp.

kok til sukkeret er løst opp

Oppskriften er til 6 posrsjonskaker men jeg dobler den og har den i springform da vi er så mange. til en vanlig familie er nok ikke dette nødvendig 🙂

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 200 g mel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 egg
  • frøene fra en halv vaniljestang
  • 2 syrlige epler
  1. Pisk smør, sukker og vaniljefrø hvit.
  2. Ha i egg, et om gangen.
  3. Ha så i mel og bakepulver og bland godt
  4. Skrell eplene og skjær i båter
  5. Smør formen med snør og sukker. fyll ca 100 g men smete pr form hvis du lager porsjonskaker.
  6. Dekk med elpebåter og strø en tynt lag med smør og sukker oppå.
  7. Stekes på 160-170 grader i ca 15 min. kakene bør være gyldene før du åpner ovnen

Jeg har eplekompott på toppen va denne.

 2 epler skrelt og i biter, 100 g sukker og 50ml eplejuice kokes til eplene er møre.

Server kaken rett fra ovnen med eplekopott og karamell på toppen, er også god med rømme til 🙂

xoxo Jacqueline

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg