Lukten av surkål

I morgen vil Elena ha ordentlig Søndags middag, og det skal hun få siden mor har vært så mye fraværende i det siste. Så i morgen blir det mors kjøttkaker med hjemmelaget surkål. Så i dag har lukten av surkål bredd seg i huset, lukten av jul.

Mors lojale barn synes jo mors smaker bedre enn andres .-) Men så har mor i det lille ekstra som jeg ser det ikke er i så mange oppskrifter jeg finner på nett, smør og litt mer smør.

Mors oppskrift på surkål :

  • 1 stort kålhode
  • 3 ts karve
  • 2-3 epler
  • 2-3 ss sukker smak til
  • 2 ss eddik, smak til
  • 75 g smør
  • 1 dl vann

Skjær kåle i så tynne strimler du klarer, eplene i biter. Ha det i en kjele sammen med salt og karve, ha på vannet og la det koke under lokk i en times tid. Smak deg frem med eddik og sukker, når du har den smaken du ønsker ha i smør og la det smelte inn. Smøret gjør at surkålen ikke blir så ” tørr ” og setter en god smak, alt blir bedre med smør og mer smør 🙂


Så etter å ha sett at det er full julepynt i Cartagena måtte det Colombianske juletre på plass, mor koser seg nå ja 🙂

xoxo Jacqueline
 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg