I morgen vil Elena ha ordentlig Søndags middag, og det skal hun få siden mor har vært så mye fraværende i det siste. Så i morgen blir det mors kjøttkaker med hjemmelaget surkål. Så i dag har lukten av surkål bredd seg i huset, lukten av jul.
Mors lojale barn synes jo mors smaker bedre enn andres .-) Men så har mor i det lille ekstra som jeg ser det ikke er i så mange oppskrifter jeg finner på nett, smør og litt mer smør.
Mors oppskrift på surkål :
- 1 stort kålhode
- 3 ts karve
- 2-3 epler
- 2-3 ss sukker smak til
- 2 ss eddik, smak til
- 75 g smør
- 1 dl vann
Skjær kåle i så tynne strimler du klarer, eplene i biter. Ha det i en kjele sammen med salt og karve, ha på vannet og la det koke under lokk i en times tid. Smak deg frem med eddik og sukker, når du har den smaken du ønsker ha i smør og la det smelte inn. Smøret gjør at surkålen ikke blir så ” tørr ” og setter en god smak, alt blir bedre med smør og mer smør 🙂
Så etter å ha sett at det er full julepynt i Cartagena måtte det Colombianske juletre på plass, mor koser seg nå ja 🙂
xoxo Jacqueline
Det er så godt!
Victoria Larsen: Takk takk 🙂