Disse kanelknutene falt i god smak i huset hos mor, saftige og gode er de 🙂
OPPSKRIFT PÅ KANELKNUTER :
- 125 g romtemperert smør
- 5 dl melk
- 1 egg
- 0,5 pose tørr gjær
- 150g sukker
- 1 kg hvetemel
- 1 ts kardemomme
- 1 ts salt
FYLL :
- 75 g romtemperert smør
- 0,5 dl brunt sukker
- 2 ss kanel
- Denne deigen gir ca. 20 kanelboller.
- 1. Varm melken fingervarm, ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle, og hell melken over og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn sukker, kardemomme, salt og mel ved hjelp av en kjøkkenmaskin. Ha deretter i egg, og tilslutt det romtempererte smøret i terninger litt etter litt.
- 2. Elt deigen til den blir glatt og smidig, og ikke klistrer seg til bakebollen. Dekk til deigen med plast eller et kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 45 minutter. Mens deigen hever lager du fyllet ved å røre sammen smør, sukker og kanel.
- 3. Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20×50 cm. Smør på fyllet, og brett den ene delen inn mot midten, brett så den andre delen over slik at de dekker hverandre.
- 4. Skjær ca 1 cm tykke skiver på tvers, strekk bitene og tvinn de. Lag en knute av deigen. Du holder i den ene enden, tvinner deigen to ganger rundt tre fingre og trekker enden gjennom sammen med de tre fingrene.
- Sett kanelknutene på stekeplate med bakepapir og dekk med plast og et klede. Bollene etterheves minimum 30 minutter.
- Sett på stekeovnen på 225°C. Når kanelbollene er ferdig hevet, pensler du dem med litt sammenpisket egg og strør på litt brunt sukker. Stek kanelbollene midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.
Bare å sette på kaffen da 🙂
Ha en fin dag 🙂
1 kommentar
Dette så kjempe godt ut 🙂