Oksehalesuppe

Nydelig suppe med masse smak, dette er den beste suppa jeg vet. Den bør prøves, den er full av gode smaker.

Ingredienser

1 dag:
2 kg oksehaler
hvetemel
3 løk
2 store gulrøtter
1 persillerot
2 grønne stilkselleri
4 ss margarin
3 ½ liter vann
1 ½ ss salt
½ ts knust pepper
2 laurbærblad
evnt. persillestilker
2 dag:
3 liter kraft
2 gulrøtter
1 purre
3 ss tomatpuré
1 ss soyasaus
3 ss hvetemel

Tilberedning

Del oksehalene i leddene. Skrell og skjær løk og røtter i mindre biter.

Vend kjøttbitene i hvetemel, da får de bedre stekeskorpe. Brun dem godt over det hele i en stekepanne, men legg ikke for mye kjøtt i om gangen, og legg dem over i et stort kokekar.

Brun deretter løk og røtter og legg dem i kokekaret etter hvert. Bruningen er viktig for at suppen skal få fyldig smak og farge. Kok ut pannen med litt av vannet og hell det i kokekaret.

Tilsett resten av vannet, salt, pepper, laurbærblad og eventuelt persillestilker. Kok det hele i 3-3 ½ time under lokk til kjøttet løsner lett fra bena. Ta opp kjøttet, sil kraften og sett den kaldt.

Rens kjøttet for ben, fett og brusk og skjær det i små terninger. De utkokte grønnsakene kastes. Så langt kan man gjøre i stand suppen på forhånd.

Fjern fettkaken på kraften. Skrell og skjær gulrøttene i strimler, snitt, skyll og skjær purren i skiver. Kok dem for seg, så vidt myke, i litt av kraften.

Varm resten av kraften sammen med tomatpuré og soya. Rør ut melet i litt vann til en glatt jevning, tilsett den, kok opp under omrøring og kok i 3-4 minutter. Legg i kjøtt og grønnsaker, varm opp og smak til suppen, gjerne med litt sherry, 3-4 ss.

Server med finhakket persille i en skål og godt brød ved siden av.

xoxo Jacqueline

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg