En av barndommens gode minner er mormors gode hønesupe, har ikke laget det på en evighet. Så her om dagen da tankene mine var veldig mye hos min elskede mormor så måtte jeg bare lage det 🙂
En høne, løk, sellerirot, gulrot og annet jeg måtte finne i kjøleskapet som trengs å brukes opp puttes i en kjele og dekkes med vann. Ha i 2 laurbærblad, salt og pepper, la det så koke til høna er ferdig kokt. Det kan variere litt men ca 2 timer.
Ta ut høna og legge den til side og sli kraften. Ha så grønnsaker opp i kraften.
3 gulerøtter i biter
0,5 sellerirot i biter
1 løk i strimler
1 lite kålhode i strimler
La dette trekke til grønnsakene er møre.
Oppskrift på klot
| |||||||||||||||||||||||
Smelt smør, tilsett melk, sammenpisket egg, sukker, krydder og hvetemel. Rør til en tykk grøt Glatt till røren med en slikkepott, dekk den med litt plast og la røren svelle i 10 ? 15 min. Form til boller med hjelp av en teskje/barneskje dryppet i kaldt vann mellom hver bolle. Legg over i den varme suppen. La bollen trekke i suppen 5 ? 10 min avhengig av størrelsen | |||||||||||||||||||||||
xoxo Jacqueline | |||||||||||||||||||||||
|
Jeg håper du får en fin mandagskveld 🙂
Victoria Larsen: takk det samme til deg 🙂