Men Lasagne til middag så er det på sin plass med nystekt foccacia til. Godt i seg selv med masse smør på også 🙂
Du trenger :
1 kg hvetemel jeg bruker tipo 00
1 pakke tørr gjær
2 ts salt
6 dl vann
2 dl olivenolje
oliven
soltørkede tomater
rosmarin
havsalt
- Start med å blande salt med tørrgjær og hvetemel, bruk gjerne det italienske pizzamelet Tipo 00. Tilsett cirka 6 dl vann og rør deigen raskt sammen uten å elte ? husk at foccaciadeig skal være klissete.
- Ha litt ekstra hvetemel i bollen før du dekker den med plastfilm og setter den til heving i kjøleskap over natten, eller et par timer i romtemperatur.
Smør en ildfast form med en desiliter olivenolje, ha i deigen og trykk den godt ut i formen. Lag små hull jevnt over i deigens overflate, og fyll disse hullene med ennå en desiliter olivenolje. Stikk soltørkede tomater inn i deigen, legg på oliven hvis du ønsker det. Strø over med Rosmarin og havsalt. La brødet have litt, jeg lar det stå en time tid. Stekes på 220 grader i ca 20-25 min. Eller til brødet er gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Er godt til supper og gryter, men står godt alene også 🙂
xoxo Jacqueline
Den må prøves. Takk for at du delte 🙂
Dette så godt ut 🙂
Så godt det så ut! 🙂
Miro76.blogg.no: ja gjør det 🙂
lisarorvik: Bør prøve 🙂
elisebr: ja godt og saftig 🙂