Kanelknuter

Lysten på noe digg til kaffen ble for stor så valget ble å lage kanelknuter,  det vet jeg får

Deig

950 g hvetemel (ca.)
5 dl melk (ca. 20 grader)
25 g gjær (eller 1/2 pose tørrgjær)
125 g sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 egg
150 g

smør , i terninger

Ha alle ingrediensene til bolledeigen, med unntak av smøret, i bakebollen. Det er ikke nødvendig å røre ut fersk gjær i væsken, bare smuldre den lett opp med hendene. Det beste resultatet får du dersom du benytter en kjøkkenmaskin med eltekroker. La deigen elte i 10-15 minutter på sakte til middels fart. Juster eventuelt med mer mel dersom deigen virker løs.

Tilsett så smøret i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen, etter 5-10 minutter. Øk gjerne farten underveis. (Har du ikke kjøkkenmaskin kan du fint lage bollene for hånd. 

Kle bakebollen med plast eller ha på lokk, og sett deigen på et trekkfritt sted for heving, i ca. en times tid. Det er viktig at deigen får heve seg i sitt eget tempo. En tommelfingerregel er å la den heve til omtrent dobbel størrelse. Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lett lar seg forme.

Fyll

6 ss brunt sukker (eller hvitt)
2 ss kanel
125 g smør , mykt

Ha bolledeigen på melet underlag, del den i to, og kjevle hver del ut til en rektangulær leiv som er 50-60 cm bred. Bre smøret utover halvparten av leiven, og strø sukker og kanel over (eller du kan røre sammen ingrediensene og bre det utover).

Legg kanelsnurrene på bakepapirkledt stekebrett og la dem etterheve under klede i 30-60 minutter. Pensle de ferdighevede kanelsnurrene forsiktig med sammenvispet egg og strø eventuelt litt perlesukker over.

Stek kanelbollene midt i ovnen ved ca. 225 grader (over- og undervarme) i 10-12 minutter. Steketiden vil variere alt etter hvor stort bakverket ditt er og hvilke stekeegenskaper ovnen din har, så følg med mot slutten av steketiden. Snurrene er ferdigstekte når de har en gylden overflate og er lett brune under.

Da er det bare og sette på kaffen så den er klar 🙂

xoxo Jacqueline

4 kommentarer

Siste innlegg