Colombianske empanadas

Det begynner å bli kaldt på mor om dagen, og lengselen til Colombia begynner å bli større og større. Vel da får man gjøre det man kan i det minste lage Empanadas da,så man får smaken av Colombia i det minste <3

Fyll:

500 g karbonadedeig

1 løk

1 stilk stangselleri 

2 fedd hakket hvitløk

! liten eske rosiner

2ss olje

1ts salt

1 ss paprikapulver

1ss basilikum 

0.5 ts kumin

1 ss tomatpure

2 ss Worcester saus

4 hardkokte egg

sorte oliven

1 egg til pensling

Hakket persille

Tilsett krydderet i karbonadedeigen,alt bortsett fra paprikapulveret. Og la det hvile i 15 min.

Stek løken og sellerien godt, ta den ut av pannen og stek kjøttet. Ha så kløe, sellerien,rosiner og resten av ingrediensene i sammen med kjøttet.

Deig :

500 g hvetemel

200 smør 

1 ts salt

 2 dl vann

2 ts bakepulver

Bland mel, bakepulver og salt sammen. Smelt smøret og tilsett det lunkent vann,kna deigen sammen til alt er godt blandet.

Lag en sirkel som er ca 20 cm i diameter og 2 cm eller mer i tykkelse. Fyll med 1,5 ss med fyll, ei skive med egg og en oliven. Hele fyllet må være på den ene halvdel av deigstykket. 
Ta tak i den andre kanten og dekk over fyllet. Brett godt sammen i skjøtet slik at ikke noe fyll renner ut. Pensle en eggeplomme iblandet litt paprikapulver og lag et lite hull i midten. Empanadasene stekes så i 20 min på 200 C

Da er det bare og glede seg til de er ferdig stekt 🙂

Lene seg tilbake med en nystekt Empanada og drømme 🙂

Håpe det ikke går for lenge til jeg er tilbake i mitt kjære Cartagena <3

xoxo Jacqueline

 

 

 

1 kommentar
    1. jg kjenner ikke helt igjen oppskrifta her..dette er ren paisa-oppskrift eller? rett fra Colombia? eller er fornorsket?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg