Det begynner å bli kaldt på mor om dagen, og lengselen til Colombia begynner å bli større og større. Vel da får man gjøre det man kan i det minste lage Empanadas da,så man får smaken av Colombia i det minste <3
Fyll:
500 g karbonadedeig
1 løk
1 stilk stangselleri
2 fedd hakket hvitløk
! liten eske rosiner
2ss olje
1ts salt
1 ss paprikapulver
1ss basilikum
0.5 ts kumin
1 ss tomatpure
2 ss Worcester saus
4 hardkokte egg
sorte oliven
1 egg til pensling
Hakket persille
Tilsett krydderet i karbonadedeigen,alt bortsett fra paprikapulveret. Og la det hvile i 15 min.
Stek løken og sellerien godt, ta den ut av pannen og stek kjøttet. Ha så kløe, sellerien,rosiner og resten av ingrediensene i sammen med kjøttet.
Deig :
500 g hvetemel
200 smør
1 ts salt
2 dl vann
2 ts bakepulver
Bland mel, bakepulver og salt sammen. Smelt smøret og tilsett det lunkent vann,kna deigen sammen til alt er godt blandet.
Lag en sirkel som er ca 20 cm i diameter og 2 cm eller mer i tykkelse. Fyll med 1,5 ss med fyll, ei skive med egg og en oliven. Hele fyllet må være på den ene halvdel av deigstykket.
Ta tak i den andre kanten og dekk over fyllet. Brett godt sammen i skjøtet slik at ikke noe fyll renner ut. Pensle en eggeplomme iblandet litt paprikapulver og lag et lite hull i midten. Empanadasene stekes så i 20 min på 200 C
Da er det bare og glede seg til de er ferdig stekt 🙂
Lene seg tilbake med en nystekt Empanada og drømme 🙂
Håpe det ikke går for lenge til jeg er tilbake i mitt kjære Cartagena <3
xoxo Jacqueline
jg kjenner ikke helt igjen oppskrifta her..dette er ren paisa-oppskrift eller? rett fra Colombia? eller er fornorsket?