Pannestekt torsk med pak choy

 

Ingredienser

Bakt løk

2 stk
Løk
2 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype

Pak choy

4 fedd
Hvitløk
1 stk
Pak choy
30 g
Ingefær
1 ss
Sesamolje
1 ts
Sesamfrø
1 klype
Salt

Soyanøttesmør

3 ss
Soyasaus
0.5 stk
Sitron, saft
100 g
Smør

Torskeloin

600 g
Torskeloin
0.5 ts
Salt
0.3 ts
Pepper
2 ss
Solsikkeolje

SLIK GJØR DU :

Trinn 1

Sett stekeovnen på 160 °C. Kutt løken i cm-tykke skiver og legg skivene i en ildfast form, pensle med olje og dryss over salt og pepper. Bak løken i ovn i ca. 15-20 minutter.

Trinn 2

Kutt hvitløk i tynne skiver og stek i en kjele med sesamolje og frø på lav temperatur.

Trinn 3

Kok opp en kjele med lettsaltet vann og forvell pak choybladene i ca. 20 sekunder. Hell av vannet og ha dem i kjelen med hvitløk. Vend inn raspet ingefær.

Trinn 4

Smelt smør i en kjele og la det bli lysebrunt. Sett til side og la det brune melkestoffet synke til bunns. Hell forsiktig det klare lysebrune smøret over i en annen kjele. Bruk evt. en tesil – det meste av det brune melkestoffet vil bli igjen i silen. Rør inn soyasaus og presset sitron i det klare smøret. Varm opp, men ikke la det koke.

Trinn 5

Krydre torsken med salt og pepper. Pensle med olje og stek på skinnsiden på medium varme i ca. 6 minutter. Snu fisken og stek i 2 minutter til.

Trinn 6

Server pannestekt torsk med bakt løk, pak choy og soyanøttesmør.

Her ble noen av barna som ikke er så glad i hvit fisk gledelig overasket, mye god smak her 🙂

xoxo Jacqueline

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg