Imorgen er det bursdag her i huset, og da kom jeg til å tenke på at da mormor levde hadde hun alltid med seg toscakake ilag. Jeg har ikke spist det siden hun ble borte, så nå tenkte jeg det var på tide å prøve seg på denne kaken. Den ble nok ikke like god som den fra barndommens minner, men duger! Da er hun liksom med meg på en måte når jeg serverer denne kaken. For det er takket-være denne damen jeg er blitt så glad i å lage mat, mange gode minner fra hennes kjøkken.
OPPSKRIFT:
4 egg
270g sukker
100g smør
200g hvetemel
3 ts bakepulver
5 ss melk
Sukker og egg piskes til eggedosis, ha veksel svis i melk og smeltet smør.
Sikt mel og bakepulver i, deigen røres forsiktig sammen og has i godt smurt form.
Stekes på 150 grader i 25-30 minutter.
GLASUR PÅ KAKE:
150g grovhakkede skollende mandler
200g sukker
200g smør
4 ss fløte
Hakk mandlene, sukker, fløte og smør gis et oppkok. Ta kaken ut av ovnen og smør glasur over den,
sett den inn i ovnen igjen. Denne gangen bare med overvarme på 200 grader slik at kaken blir gyldenbrun og fin, ca 10 minutter.
xoxo Jacqueline