800 g kjøttdeig
1 hakket løk
1 hakket hvitløkfedd
1 hakket rød chili
2 egg
2 dl melk
2 dl brødkrumme
1 ss potetmel
1 l kraft eller buljong
1 ts salt
1 ts pepper
Litt raspet muskatnøtt
Alt blandes godt sammen i kjøkkenmaskinen.Form små kjøttboller som stekes brune på alle kanter i middels varm panne.Has så over i en kasserolle og trekkes i 1 l kraft i 10 min.Ta så kjøttbollene ut av kasserollen,hell kraften over i et litermål så kan du bruke kjelen til og lage sausen i.
Saus :
75 g smør smeltes i en kjele,tilsett 3 ss mel og spe med kraften til du får en passe tykk saus,Kutt 3 stangselleri opp i fine biter å ha den oppi sausen,la det stå og trekke til sellerien blir mør.Smak til med salt,pepper og sitronsaft,ha så kjøttbollene tilbake i gryta.
Hakk till av bladene til stangsellerien og strø over ved servering 🙂
xoxo jacqueline
namnam, det så godt ut 😀
Marie: Tusen takk 🙂 Det smakte 🙂