Kom plutselig på at mandelkjernepudding var et godt minne fra bardomen. Noe jeg tror ikke mine barn har smakt før, så det måtte mor gjøre noe med 🙂
For å lage mandelkernepudding trenger du :
- 2 egg
- 75 g mandler
- 6 gelatinplater
- 5 dl melk
- 3 dl fløte
- 75 g maizena
- 1 dl sukker
- 3 – 4 dråper mandelessens
- Skåld mandlene
- leg gelatinplatene i bløt i kaldt vann
- Bland melk, fløte og maizena i en kjele. Kok opp blandingen, rør godt hele tiden til den tykner. Slå ned varmen og ha i sukkeret, la den små koke noen min. Husk å røre hele tiden !
- Ta kjelen av varmen. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn ene ette en i den varme blandingen.
- Visp egget lett sammen, ha det i sammen med grovhakkede mandler og mandelessens.
- Ha blandinger over i glass
Mor så at de første bjørnebærene var modnet, så da var det ut i hagen for å plukke 🙂
Det ble 500 g bær som jeg puttet i en kjele sammen med saften fra en lime og 2 ss sukker og kok opp og har i 1 ss mazena blandet med litt vann.
Presser det så gjennom en sil, og avkjøler litt før jeg har den på toppen av mandelkjernepuddingen .
En liten tur innom kjøleskapet, så er det bare å kose seg 🙂
0 kommentarer