Lett kveldskos som smaker nydelig, noe for i kveld ?
INGREDIENSER :
1 kg | blåskjell |
3 dl | hvitvin |
3 dl | vann |
0.5 | løk |
1 | hvitløksfedd |
1 | rød chili |
safran | |
3 dl | fløte |
1 | salt og nykvernet pepper |
hvite bønner |
6-8 Scampi
Slik lager du kremet blåskjellsuppe
- Trekk scampien.
- Kok opp vin og lik mengde vann i en romslig kjele med lokk.
- Hakk hvitløk, løk og chili, og ha det i kjelen sammen med blåskjellene. Kok til skjellene har åpnet seg.
- Sil kokevæsken over i en blender. Du kan også bruke en foodprocessor, men blender gir jevnest suppe.
- Plukk ut innmaten i skjellene og ha 2/3 av dem i blenderen, sammen med bittelitt safran.
- Kjør det til en jevnest mulig suppe og ha det over i en kjele.
- Hell i fløten og la det småkoke i omtrent 20 minutter, til du har passende suppekonsistens.
- Fordel på tallerkener og topp med resten av skjellmaten, eksempel hvite bønner.
Serveres med godt brød til
xoxo Jacqueline
0 kommentarer