Kremet blåskjellsuppe

Lett kveldskos som smaker nydelig, noe for i kveld ?

 

INGREDIENSER :

1 kg blåskjell 
3 dl hvitvin 
3 dl vann 
0.5 løk 
1 hvitløksfedd 
1 rød chili 
safran 
3 dl fløte 
1 salt og nykvernet pepper 
hvite bønner 

6-8 Scampi

 

Slik lager du kremet blåskjellsuppe

  1. Trekk scampien.
  2. Kok opp vin og lik mengde vann i en romslig kjele med lokk.
  3. Hakk hvitløk, løk og chili, og ha det i kjelen sammen med blåskjellene. Kok til skjellene har åpnet seg.
  4. Sil kokevæsken over i en blender. Du kan også bruke en foodprocessor, men blender gir jevnest suppe.
  5. Plukk ut innmaten i skjellene og ha 2/3 av dem i blenderen, sammen med bittelitt safran.
  6. Kjør det til en jevnest mulig suppe og ha det over i en kjele.
  7. Hell i fløten og la det småkoke i omtrent 20 minutter, til du har passende suppekonsistens.
  8. Fordel på tallerkener og topp med resten av skjellmaten,  eksempel hvite bønner.

Serveres med godt brød til

xoxo Jacqueline

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg