Aspargessuppe

En nydelig suppe som det anbefales å prøve.

Ingredienser :

  • 500 g grønn frisk asparges eller hvit asparges
  • 1 stk løk
  • 2 ss margarin
  • 5 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller hønsebuljong
  • 2 dl matfløte
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss maisena

SLIK GJØR DU

  1. Brekk av eller skjær vekk nederste del av aspargesen. Skrell hvit asparges.
Kok gjerne kraft av aspargesskall og avskjær.
  1. Skjær av aspargestoppene og spar dem til servering. Kutt resten av aspargesen i biter sammen med løken.
  2. Fres asparges og løk i margarin i en kjele til det er mykt og blankt. Hell i kraft (bruk eventuelt kraft kokt på skall og avskjær) og fløte og kok opp. Senk varmen og la suppen småkoke til aspargesen er helt myk.
  3. Kjør suppen helt glatt med stavmikser eller i hurtigmikser. Smak til med salt, pepper,sitronsaft, og jevn litt med maisena ved behov.
  4. Kok aspargestoppene møre i litt lettsaltet vann og fordel dem i dype tallerkener. Hell i suppen og dryss litt finhakkede urter på toppen.

Server gjerne med et godt stykke brød til.

xoxo Jacqueline

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg