En nydelig suppe som det anbefales å prøve.
Ingredienser :
- 500 g grønn frisk asparges eller hvit asparges
- 1 stk løk
- 2 ss margarin
- 5 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller hønsebuljong
- 2 dl matfløte
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss maisena
SLIK GJØR DU
- Brekk av eller skjær vekk nederste del av aspargesen. Skrell hvit asparges.
Kok gjerne kraft av aspargesskall og avskjær.
- Skjær av aspargestoppene og spar dem til servering. Kutt resten av aspargesen i biter sammen med løken.
- Fres asparges og løk i margarin i en kjele til det er mykt og blankt. Hell i kraft (bruk eventuelt kraft kokt på skall og avskjær) og fløte og kok opp. Senk varmen og la suppen småkoke til aspargesen er helt myk.
- Kjør suppen helt glatt med stavmikser eller i hurtigmikser. Smak til med salt, pepper,sitronsaft, og jevn litt med maisena ved behov.
- Kok aspargestoppene møre i litt lettsaltet vann og fordel dem i dype tallerkener. Hell i suppen og dryss litt finhakkede urter på toppen.
Server gjerne med et godt stykke brød til.
xoxo Jacqueline
0 kommentarer