Braiserte lammeskanker

Dykket ned i fryseren for å finne noe til middag på lørdag,der dumpet jeg borti noen lammeskanker. Så da ble det braiserte lammeskanker til middag, med et glass rød vin eller to.

 

ngredienser

Bresert lammeskank

  • 4 stk lammeskank
  • 1 boks grovhakkede tomater
  • 3 dl rødvin
  • vann så det dekker
  • 1 stk gulrot
  • 0,5 stk purre
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 stk laurbærblad
  • 1 ts hel, sort pepper
  • 3 kvaster timian
  • salt

Mandelpotetpuré

  • 600 g mandelpoteter
  • 2 dl fløte
  • 2 ss smør
  • salt etter smak
  • pepper

  • Grovkutt grønnsakene og fres dem godt i en stor gryte sammen med skankene i noen minutter.
  • 2
    Hell over tomatene, rødvin og krydder og dekk skankene med vann. Sett på lokk.
  • 3
    Sett gryta i ovnen på 150 grader i ca. 4 timer, eller til kjøttet har løsnet fra beinet. Har du god tid, kan du øke tiden og gå ned på temperatur.
  • 4
    Kok ned kraften til 1/3. Da tykner den og blir en knallgod base til saus. Sil sausen og smak til med salt. Jevn med litt maizenna utrørt i kaldt vann hvis du vil ha en litt tykkere rødvinssaus.
  • 5
    Når det er ca 45 min igjen setter du kuttede rotgrønnsaker i ovnen på 180 grader. Dette kan være gulrøtter, pastinakk, sellerirot og kålrot for eksempel. Gjerne i staver. Ha over olivenolje, rosmarin, hakket hvitløk, salt og pepper. La dem bli møre i ovnen.
  • 6
    Lag mandelpotetpuré: Skrell potetene og del i to. Kok potetene møre og damp dem tørre. Mos dem, tilsett fløte, smør og krydder og rør godt.
  • 7
    Server skankene med rødvinssaus, bakte rotgrønnsaker og mandelpotetpuré.
    Nydelig og bør prøves med en god rød vin til.

    xoxo Jacqueline

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg