Dykket ned i fryseren for å finne noe til middag på lørdag,der dumpet jeg borti noen lammeskanker. Så da ble det braiserte lammeskanker til middag, med et glass rød vin eller to.
ngredienser
Bresert lammeskank
- 4 stk lammeskank
- 1 boks grovhakkede tomater
- 3 dl rødvin
- vann så det dekker
- 1 stk gulrot
- 0,5 stk purre
- 3 fedd hvitløk
- 3 stk laurbærblad
- 1 ts hel, sort pepper
- 3 kvaster timian
- salt
Mandelpotetpuré
- 600 g mandelpoteter
- 2 dl fløte
- 2 ss smør
- salt etter smak
- pepper
- Grovkutt grønnsakene og fres dem godt i en stor gryte sammen med skankene i noen minutter.
- 2Hell over tomatene, rødvin og krydder og dekk skankene med vann. Sett på lokk.
- 3Sett gryta i ovnen på 150 grader i ca. 4 timer, eller til kjøttet har løsnet fra beinet. Har du god tid, kan du øke tiden og gå ned på temperatur.
- 4Kok ned kraften til 1/3. Da tykner den og blir en knallgod base til saus. Sil sausen og smak til med salt. Jevn med litt maizenna utrørt i kaldt vann hvis du vil ha en litt tykkere rødvinssaus.
- 5Når det er ca 45 min igjen setter du kuttede rotgrønnsaker i ovnen på 180 grader. Dette kan være gulrøtter, pastinakk, sellerirot og kålrot for eksempel. Gjerne i staver. Ha over olivenolje, rosmarin, hakket hvitløk, salt og pepper. La dem bli møre i ovnen.
- 6Lag mandelpotetpuré: Skrell potetene og del i to. Kok potetene møre og damp dem tørre. Mos dem, tilsett fløte, smør og krydder og rør godt.
- 7Server skankene med rødvinssaus, bakte rotgrønnsaker og mandelpotetpuré.Nydelig og bør prøves med en god rød vin til.
xoxo Jacqueline
0 kommentarer