Creme brulee citronelle

Inviterte noen naboer på middag lørdag, måtte ta en tre retters.

Colombiansk gate mat til forrett

Kalkun til hovedrett

Creme brulee citronelle til desert.

Til 6 opsjoner trenger du :

  • 2 stk sitrongress, finskåret
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl melk
  • 112 12 g sukker
  • 6 stk eggeplomme
  • ca. 112 12 g sukker til karamell på toppen
  1.  Kok opp fløte, melk, sukker og sitrongress.
  2. Avkjøl melkeblandingen til ca 37- 40 °C.
  3. Pisk sammen eggeplommene, tilsett melkeblandingen mens du rører godt.
  4. Sil blandingen og hell det over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne, hell i lunken vann opp til ca 1/3 av formene.
  5. Stek i ovn på nederste rille på 150 °C, ca. 30-40 minutter. Desserten skal kjennes litt fast når du trykker lett på den. Avkjøl litt og dryss over et tynt lag med brunt sukker (vanlig sukker kan også brukes). Sett desserten under grillelement, ca. 2-3 minutter mens du passer på til sukkeret har blitt til karamell.

Nydelig dessert som også ble godkjent av to døtre <3

xoxo Jacqueline

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg