Inviterte noen naboer på middag lørdag, måtte ta en tre retters.
Colombiansk gate mat til forrett
Kalkun til hovedrett
Creme brulee citronelle til desert.
Til 6 opsjoner trenger du :
- 2 stk sitrongress, finskåret
- 3 dl kremfløte
- 3 dl melk
- 112 1⁄2 g sukker
- 6 stk eggeplomme
- ca. 112 1⁄2 g sukker til karamell på toppen
- Kok opp fløte, melk, sukker og sitrongress.
- Avkjøl melkeblandingen til ca 37- 40 °C.
- Pisk sammen eggeplommene, tilsett melkeblandingen mens du rører godt.
- Sil blandingen og hell det over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne, hell i lunken vann opp til ca 1/3 av formene.
- Stek i ovn på nederste rille på 150 °C, ca. 30-40 minutter. Desserten skal kjennes litt fast når du trykker lett på den. Avkjøl litt og dryss over et tynt lag med brunt sukker (vanlig sukker kan også brukes). Sett desserten under grillelement, ca. 2-3 minutter mens du passer på til sukkeret har blitt til karamell.
Nydelig dessert som også ble godkjent av to døtre <3
xoxo Jacqueline
0 kommentarer