Dette Focaccia brødet er like godt alene med litt aioli,som tilbehør til tapas, pasta ol.
Ingredienser :
- 50 g gjær
- 6 dl vann
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 2 dl olivenolje
- 1 kg hvetemel
- 2 ss olje , til smøring av langpanne
Til topping
- 3 ss grovhakket frisk rosmarin
- 1 ss flaksalt
- 1 dl olivenolje
Slik gjør du :
1. Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen. Den skal være løs. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.
2. Smør en langpanne med olje. Hell deigen i formen og trykk den jevnt utover. La deigen etterheve i 30 minutter.
3. Bruk fingertuppene og lag små groper i overflaten over hele focacciadeigen.
3. Ringle over med olivenolje. Dryss på flaksalt og rosmarin.
Et godt tips til noe digg som det også er godt å ha i matpakken 🙂
xoxo Jacqueline
0 kommentarer