Fylt opp med surkål

Nå bugner det i butikken med billig kål, så da er det bare å hive seg rundt å lage surkål til å putte i fryseren.

 

Jeg laget jo en ganske stor opsjon så jeg ganget denne oppskriften med 5, det er sikkert ikke nødvendig for en vanlig familie. Men det tar jo ikke så mye lenger tid å lage mye, og det holder seg bra i fryseren.

  • 750 g hodekål
  • 2 stk eple
  • 1 ts salt
  • 2 ts karve
  •  dl kjøttkraft
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 2 ts sukker
  • ¼ ts pepper
  1. Snitt hodekål fint og kutt eple i båter.
  2. Legg kål og epler lagvis med salt og karve i en kjele. Hell på kjøttkraft, kok opp og la det trekke i ca. 45 minutter under lokk. Rør godt innimellom. Smak til med eddik, sukker og pepper.

Surkålen er ferdig og klar til servering.

Så blir det en god ladning til å putte i fryseren, det jeg kaller mammas Fjordland :-)))))

xoxo Jacqueline

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg