Da er skolen i gang igjen, og det er tid for matpakke igjen. Så da må mor trå til og bake noe som er lett å ta med, i en fart.
Horn med ost og skinke er det greit og lage dobbel porsjon av, så greit og ha i fryseren til litt travle dager 🙂
- 100 gr smeltet smør
- 4 dl lunken melk
- 2 egg
- 1 pk tørrgjær
- 1 ss Luftigere Bakst fra Idun (kan sløyfes)
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 500 gr mel
- 250 gr samalt hvete
- 2 ss linftø som har ligget i litt vann
- pensle med 1 egg og toppes med valmuefrø/ linfrø
Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte det smeltede smøret, den lunkne melka og eggene.
Deigen blir så satt til heving i ca. 45 minutter.
Ostefyll:
Skinke kuttet fint opp
Urter,gresløk,timian,basilikum, persille hakkes fint opp.
Philadelphia
Pepper
Alt blandes godt sammen.
Jeg deler den ferdighevede deigen i to, og kjevlet dem ut i to store sirkler. Del i 8 trekanter,legg på litt av osteblandingen og rull sammen.
Hornene etterheves i ca 30 minutter, før jeg penslet dem med egg, strøs på linfrø og stekte dem på 210 grader i ca 14 minutter.
Hva er egentlig bedre en duften av nybakt i huset 🙂
xoxo Jacqueline