Luftige horn med ost og skinke

 

Da er skolen i gang igjen, og det er tid for matpakke igjen. Så da må mor trå til og bake noe som er lett å ta med, i en fart.

Horn med ost og skinke er det greit og lage dobbel porsjon av, så greit og ha i fryseren til litt travle dager 🙂

 

  • 100 gr smeltet smør
  • 4 dl lunken melk
  • 2 egg
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss Luftigere Bakst fra Idun (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 500 gr mel
  • 250 gr samalt hvete
  • 2 ss linftø som har ligget i litt vann
  • pensle med 1 egg og toppes med valmuefrø/ linfrø

Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte det smeltede smøret, den lunkne melka og eggene.

Deigen blir så satt til heving i ca. 45 minutter.

 

Ostefyll:

Skinke kuttet fint opp

Urter,gresløk,timian,basilikum, persille hakkes fint opp.

Philadelphia

Pepper

Alt blandes godt sammen.

Jeg deler den ferdighevede deigen i to, og kjevlet dem ut i to store sirkler. Del i 8 trekanter,legg på litt av osteblandingen og rull sammen.

Hornene  etterheves i ca 30 minutter, før jeg penslet dem med egg, strøs på linfrø og stekte dem på 210 grader i ca 14 minutter.

 

Hva er egentlig bedre en duften av nybakt i huset 🙂

xoxo Jacqueline

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg