Her i huset er vi veldig glad i mango,så da må jo en kake med mango slå ann tenkte mor 🙂 og det traff blink her i huset ja,en frisk og god kake.
Nøttebunn :
5 eggehviter
200 g melis
200 g hasselnøtter
Fin mal hasselnøttene. Pisk eggehvitene stiv ha i melis,vend inn malte nøtter.Hell deigen i en 28 cm kakeform med bakepapir i bunnen.Stek kaken på 180 C i 20-30 min.( sjekk med en kakepinne at kaken er gjennomstekt)Avkjøl kaken helt i formen.
Ostefromasj :
1 pk sitron gele
2,5 dl kokende vann
200 g kremost
3 dl kremfløte
2 dl mangopure
Løs opp sitrongelepulvert i det kokende vannet.Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen kremost og mangopure. Bland inn avkjølt gele i en tynn stråle. Pisk kremfløten stiv, og vend den inn i ostefyllet. Hell massen i kekeformen og la kaken stivne i kjøleskap (1-2 timer)
Lokk:
600 ml mangopure
8 gelatin plater
Blåbær til pynt
Legg gelatin platene i kaldt vann i 5 min.Varm opp en del av mango puren. klem vannet ut av gelatin og løs dem opp i den varme mango puren, blandes så med resten av mango puren.
Fordel mangosausen deretter forsiktig over ostekaken, pynt med blåbær.Sett kaken tilbake i kjøleskapet et par timer til lokket har stivnet (1-2 timer)
Her fikk mor grei beskjed om at denne på du lage flere ganger <3
xoxo Jacqueline