Nan brød

Mor blir jo litt sprø av og gå for mye hjemme så  da er det bare å bruke tid på kjøkkenet da. Så da ble det nan brøt som sto på planen ,og det var ingen dårlig plan.

 

INGREDIENSER :

1.5 dl melk 
1.5 dl yoghurt naturell 
15 g gjærfersk 
1 ts salt 
1.5 ts sukker 
0.5 ts bakepulver 
400 g hvetemel 
smørtil steking 

Topping

1 dl smørsmeltet 
4 fedd hvitløki syltynne skiver 
1 bunt korianderfrisk (kan sløyfes) 

 

Slik lager du indisk nanbrød

  1. Bland sammen yoghurt og melk i en kasserolle og varm det til 37 grader. Rør gjæren ut i væsken. Sikt melet i en bakebolle, tilsett bakepulver, sukker og salt. Hell væsken over i det tørre og kna deigen til den blir smidig, glatt og elastisk. Dekk bakebollen med plastfilm og la deigen heve i minst 2 timer, gjerne mer.
  2. Del deigen i 8 like store emner og trill dem til boller. Trykk eller kjevl bollene ut til tynne leiver. Varm en jernpanne (en takke kan også brukes) til meget varm. Smør den med litt olje og legg i et naanbrød, to hvis du får plass. Stek kun på en side til brødene blåser seg litt opp og undersiden er gyllen og stekt. Pensle den ustekte siden med smeltet smør og dryss over hvitløksskiver. Stek brødene under grill i ovn til de blir pent brune. Dryss over hakket koriander og server straks.

Dette var bare en inner tier, og den lukten som spredde seg i huset var himmelsk. Blir ikke lenge til neste ladning blir laget 🙂

xoxo Jacqueline

 

4 kommentarer

Siste innlegg