Ingredienser 6 p
- ca. 3 kg kalveskank
- 1 ts salt
- 1⁄2 ts pepper
- 6 ss hvetemel til å vende kjøttet i
- 6 ss olivenolje
- 4 ss smør
- 4 stk gulrot
- 4 stk stilkselleri (stangselleri)
- 3 stk løk
- 3 båt hvitløk
- 2 1⁄2 dl hvitvin eller eplejuice
- 2 1⁄2 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 2 boks hermetiske tomater
- 1 bunt bladpersille
- 1⁄2 ts tørket timian
- 1⁄2 ts tørket oregano
- 2 stk laurbærblad
Gremolata:
- 2 stk sitron
- 2 bunt bladpersille
- 5 båt hvitløk
SLIK GJØR DU
- Vend kjøttstykkene i en blanding av mel, salt og pepper, rist av løst mel og brun kjøttet i olje. Legg kjøttet til side og hell ut oljen.
- Skjær gulrøtter, selleri, løk i små terninger. Finhakk hvitløk. Fres grønnsakene i smør til de har fått litt farge.Ha dem over i en kjele og legg kjøttskivene på toppen.
- Kok ut stekepannen med vin/eplejuice og buljong, ha i finhakket persille og krydder.
- Hell alt over i kjelen. Tilsett hermetiske tomater til slutt. Kok opp, senk varmen og la gryten trekke på kokepunktet i 2-3 timer. Dette kan godt gjøres i stekeovnen på 90 ºC. Retten er ferdig når kjøttet er mørt og løsner fra beinet.
- Gremolata: Vask sitronen godt og riv skallet fint. Bland med finhakket persille og hvitløk.
- Legg kjøttet på et stort serveringsfat, øs over grønnsakene og sausen og strø over krydderblanding til slutt.
Server med potet mos.
xoxo Jacqueline
0 kommentarer