Osso bucco

Ingredienser 6 p

  • ca. 3 kg kalveskank
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 6 ss hvetemel til å vende kjøttet i
  • 6 ss olivenolje
  • 4 ss smør
  • 4 stk gulrot
  • 4 stk stilkselleri (stangselleri)
  • 3 stk løk
  • 3 båt hvitløk
  • 12 dl hvitvin eller eplejuice
  • 12 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 boks hermetiske tomater
  • 1 bunt bladpersille
  • 12 ts tørket timian
  • 12 ts tørket oregano
  • 2 stk laurbærblad

Gremolata:

  • 2 stk sitron
  • 2 bunt bladpersille
  • 5 båt hvitløk

SLIK GJØR DU

  1. Vend kjøttstykkene i en blanding av mel, salt og pepper, rist av løst mel og brun kjøttet i olje. Legg kjøttet til side og hell ut oljen.
  2. Skjær gulrøtter, selleri, løk i små terninger. Finhakk hvitløk. Fres grønnsakene i smør til de har fått litt farge.Ha dem over i en kjele og legg kjøttskivene på toppen.
  3. Kok ut stekepannen med vin/eplejuice og buljong, ha i finhakket persille og krydder.
  4. Hell alt over i kjelen. Tilsett hermetiske tomater til slutt. Kok opp, senk varmen og la gryten trekke på kokepunktet i 2-3 timer. Dette kan godt gjøres i stekeovnen på 90 ºC. Retten er ferdig når kjøttet er mørt og løsner fra beinet.
  5. Gremolata: Vask sitronen godt og riv skallet fint. Bland med finhakket persille og hvitløk.
  6. Legg kjøttet på et stort serveringsfat, øs over grønnsakene og sausen og strø over krydderblanding til slutt.

Server med potet mos.

xoxo Jacqueline

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg