- 200 g sushi- eller jasminris
- 1 rød løk
- 50 ml eddik
- 50 ml vann
- 50 ml sukker
- 4 kyllingfileter
- 3 ss hvetemel
- 2 ts karripulver
- 1 egg, pisket
- 200 ml griljermel
- ½ liten spisskål
- 2 avocado
- 200 g sukkererter
- 2-3 ss Kikkoman saus til pokebolle
- 1 lime
forberedelse
Kok ris som angitt på pakken. La den avkjøles litt, før du fordeler den på 4 skåler.
Skjær løk i litt brede strimler. Kok opp vann, eddik og sukker, og la løkstrimlene småkoke ett minutt. Slå av varmen og la løkstrimlene ligge minst 15 minutter i kokevannet.
Bank kyllingfiletene til de har jevn tykkelse på ca. 1 cm. Dryss litt mel på begge sider av kyllingfiletene, og krydre med salt, pepper og karripulver. Snu kyllingfiletene i det piskede egget og vend dem deretter i griljermel. Stek kyllingene i olje, ca. 5 minutter på hver side, la overskuddsfett dryppe av på et kjøkkenpapir, og skjær deretter filetene i skiver.
Forvell sukkerertene i 1 minutt. Skjær kålen i tynne skiver og bland den med Kikkoman saus til pokebolle. Skjær avocadoene i skiver.
Legg kålen, avocadoene, sukkererter, de løken og kyllingfiletene på risen. Ekstra Kikkoman saus til pokebolle og limestrimler serveres som tilbehør.
Ristede sesamfrø til å strø over.
xoxo Jacqueline