I dag var det Elena som fikk sitt middags Ønske oppfylt, skulle bare mangle det var jo bare snuppa og mor <3
Ingredienser
- 200 gram risottoris
- 250 gram sjampinjong
- 1,5 dl hvitvin
- 2 sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 7 salvieblader
- 2 ss smør
- 50 gram parmesan
- 1/2 ss sitronsaft
- Salt og pepper
- 8 dl kyllingbuljong
- 2 ss olivenolje
Slik gjør du det
- Steg 1
- Del løk og hvitløk i smått, og soppen i passende størrelse. Fres sjalottløk og hvitløk i en stor gryte i litt olivenolje i noen minutter. Tilsett smør, salvie og sopp og la det frese på medium varme i 2-3 minutter. Noe av soppen kan du legge til side for å legges på til slutt.
- Steg 2
- Rør inn risen og la det frese til risen er blank.
- Steg 3
- Ha oppi vinen og la det fosskoke til nesten all væsken er kokt inn. Rør godt hele tiden, og pass på at risen ikke koker tørr.
- Steg 4
- Spe med varm kyllingkraft/-kraft, ca én øse av gangen, og rør til væsken har trekt inn i risen. Fortsett med dette til at risen begynner å bli myk tvers gjennom (al dente). Beregn ca 15-20 minutter til dette, avhengig av ristype.
- Steg 5
- Rør inn revet parmesan, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Konsistensen på risottoen skal være kremete i konsistensen, og risen skal så gi litt tyggemotstand.
Elena var strålende fornøyd over at mor leverte som vanlig:-)
xoxo Jacqueline
0 kommentarer