serinakaker og kokosmakroner

Ja da står julen snart for dør, og det er jo noen kaker man bare må ha. Serinakaker og kokosmakroner er to av disse i dette huset.

 

SERINAKAKER

  • 150 g
  • 250 g
    hvetemel
  • 2 ts
    bakepulver
  • 2 ts
    vaniljesukker
  • 100 g
    sukker
  • 1 stk
    egg

Pensling og dryss:

  • 1 stk
    eggehvite
  • 1 dl
    perlesukker
  • 1 dl
    hakkede mandler
  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate med bakepapir. Hvis du ikke har bakepapir, kan du også bruke en smurt stekeplate.

  2. 2

    Smuldre smøret med mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt og godt sammen.

  3. 3

    Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill kuler av disse. Sett kulene på stekeplaten.

  4. 4

    Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på mandler og perlesukker. Stek kakene midt i ovnen i 10-12 minutter til de er fine og gylne. Avkjøl på rist.

  5. 5

    Oppbevar kakene i en tett boks.

    KOKOSMAKRONER

Ingredienser

4 eggehviter
3 dl melis
1 ts vaniljesukker
250 g kokos

Fremgangsmåte

Pisk marengs av eggehviter og melis. Rør forsiktig inn vaniljesukker og kokos (se tips).

Sett små topper med to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 12 minutter (se tips).

Avkjøl kakene på stekeplaten.

Tips

 Merk at vaniljesukker og kokos bare skal vendes forsiktig inn i marengsen, ellers kan marengsdeigen bli for løs i konsistensen. Stek gjerne en prøvekake. Hvis du synes den flyter for mye ut under stekingen, lønner det seg å la marengsdeigen stå en stund i kjøleskapet. Kokosen vil da svelle litt og gjøre deigen fastere.

 Det er lurt å la kakene avkjøle på stekeplaten fordi kakene er nokså myke når de kommer rett fra ovnen og derfor går lett i stykker.

 Når kakene er passe stekt, skal de være lyse i fargen og slippe bakepapiret lett når de er avkjølte. Du må altså la kakene bli kalde på platen før du kan være sikker på at kakene er nok stekt. Hvis du merker at de ikke slipper bakepapiret lett selv når de er kalde, kan du sette platen tilbake i ovnen og steke kakene i noen minutter til, så avkjøle dem igjen og se om de så slipper bakepapiret.

 Oppbevar kakene i tett kakeboks. Vent til kakene er helt, helt kalde før du har dem i kakeboksen.

Det er kaker som kan brukes året rundt til kaffen spør du meg <3

Jacqueline

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg