Mor hadde litt god kraft som ble etter annen matlaging, og den kan man jo ikke la gå til spille. Ja da er det jo bare og finne en suppe man har lyst på, og i dag falt valget på spinatsuppe. Det er faktisk en vinner i dette huset, og enklere suppe å lage finner man nesten ikke.
Ingredienser
- 1 stk løk
- 2 stk hvitløksfedd
- 2 ss smør
- ! ss hvetemel
- 200 g spinat
- 6 dl kyllingkraft
- 1 dl fløte
- salt
- kvernet pepper
- revet muskat
Slik gjør du
- Fres løk og hvitløk i smør i en kasserolle. Rør inn bladene når løken har blitt blank og mør. Fres videre under omrøring til bladene har falt sammen,rør inn melet
- Tilsett kyllingkraft, kok opp og kok suppen i 5–10 minutter.
- Kjør suppen jevn med en stavmikser. Tilsett fløten, gi suppen et nytt oppkok og smak til med salt, pepper og revet muskat. Server med creme fraiche, en god skinke eller bacon og et godt brød.
xoxo Jacqueline
0 kommentarer