Vaniljekrem

Elena skulle lage skole boller, men hadde ikke vaniljekrem. Men det er veldig enkelt å lage så det var ikke noe problem, og i disse karantene tider har vi jo all verdens med tid til å kose oss på kjøkkenet <3

INGREDIENSER

1
PORSJONER
  • 8 stk eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 stk vaniljestang eller 1,5 ts vaniljesukker
  • 8 dl melk
  • 2 ss maisstivelse (maizena)

  1. Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestenger og ha frø og stenger i eggeblandingen. Spe med melk og rør ut maizena i blandingen.
  2. Varm opp blandingen på middels varme, rør hele tiden, gjerne med en slikkepott. Kremen skal opp til kokepunktet før den begynner å tykne, dette tar litt tid. Kremen må ikke koke, da vil den sprekke (skille seg).
  3. Avkjøl kremen i kaldt vann. Kremen blir også litt stivere etter avkjøling. Rør i kremen med jevne mellomrom for å unngå snerk. Legg gjerne plastfolie på toppen av kremen for å hindre snerk.

Denne oppskriften gir ca. 10 dl vaniljekrem. Så her er det nok til skoleboller og sammen med oppskåret frykt er det også digg 🙂

xoxo Jacqueline

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg