Elena skulle lage skole boller, men hadde ikke vaniljekrem. Men det er veldig enkelt å lage så det var ikke noe problem, og i disse karantene tider har vi jo all verdens med tid til å kose oss på kjøkkenet <3
INGREDIENSER
- 8 stk eggeplomme
- 1 dl sukker
- 2 stk vaniljestang eller 1,5 ts vaniljesukker
- 8 dl melk
- 2 ss maisstivelse (maizena)
- Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestenger og ha frø og stenger i eggeblandingen. Spe med melk og rør ut maizena i blandingen.
- Varm opp blandingen på middels varme, rør hele tiden, gjerne med en slikkepott. Kremen skal opp til kokepunktet før den begynner å tykne, dette tar litt tid. Kremen må ikke koke, da vil den sprekke (skille seg).
- Avkjøl kremen i kaldt vann. Kremen blir også litt stivere etter avkjøling. Rør i kremen med jevne mellomrom for å unngå snerk. Legg gjerne plastfolie på toppen av kremen for å hindre snerk.
Denne oppskriften gir ca. 10 dl vaniljekrem. Så her er det nok til skoleboller og sammen med oppskåret frykt er det også digg 🙂
xoxo Jacqueline
0 kommentarer