Focaccia brød er et nydelig brød som er godt som tilbehør til supper og mange andre retter der brød passer, men det er godt for seg selv også. Det er enkelt og bake, så det er ingen grunn til ikke å prøve 🙂
Ingredienser :
600 g hvetemel
3 dl vann
3 ss olje
1 ts salt pluss flaksalt til å strø på toppen
2 stilk rosmarin
2 ts tørrgjær
15 stk oliven, sorte
2 fedd hvitløk
10 stk soltørkede tomater
Bland sammen 3 spiseskjeer olje, mel, salt og gjær. Ha i litt og litt av vannet og kna det sammen til en smidig deig.
Skjær tomatene i biter og hvitløkfeddene i skiver. Bland oliven, tomater og hvitløk inn i deigen. Ha deigen i en bolle, dekk til med et kjøkkenhåndle og sett den til heving. Den skal omtrent doble seg i størrelse.
Kna deigen igjen. Legg den i en stor, firkantet ildfast form (du kan også steke det uten form). Deigen skal være omtrent 6 centimeter tykk. Dekk til og la den etterheve i ca 20 minutter.
Dypp fingrene i mel og la små forsenkninger i deigen. Sett små kvister med rosmarin i hullene. Hell på sjenerøst med olje og dryss over flaksalt.
Stek brødet i ovnen på 180 grader i 30-35 minutter.
Sammen med http://matmor8.blogg.no/1483562030_oksehalesuppe.html er det et godt valg for kalde vinterdager 🙂
xoxo Jacqueline
Nam! Så godt det så ut! 🙂
elisebr: Ja det bør prøves 🙂